Aj

Jag hatar sjukhus.

För mycket sånt i mitt liv nu.


Ludwig fick en ny tid oxå. Som krockade med de enda två dagarna på hela sommaren jag inte kan. Självklart. Lagen om allts jävlighet. Hoppas vi får en ny tid.. Som inte krockar med hans födelsedag... Eller skolavslutning... Bajs.


Sackboy och Mors dag

Denna lilla filur en sk Sackboy från spelet Little Big planet har jag pysslat ihop idag och igår.

Hittade mönstret på nätet. Inte så svår som det ser ut, fingrarna var enormt mycket lättare än jag trodde :)

 

Mors dag har kommit och passerat. Med sedvanliga diskussioner. Nåväl. Sex år har jag gått kanske är det sjunde gången gillt som gäller. Håller tummarna för nästa år. Fick i alla fall fara till Birsta en sväng och köpte mig lite mer ögon till virkgubbar och en bok om att sy väskor. Inte helt värdelöst. Köpte mig en rosa klänning oxå :P Blommig dessutom... Skoj.

Over and out.


Rubrik helt enkelt.

Vaknade av en massa mardrömmar. Ogilla. Mycket.

Nu är en kurs till slut. Nästan i alla fall. Har min ersättningsuppgift kvar att göra... Och så fick jag bakläxa på en annan. Ingen direkt överraskning. Gjorde tre uppgifter på en kväll. Får väl se om inte de andra kommer tillbaka oxå. Var mitt i första vändan med sjukhus för Ludwig. Tänkte inte riktigt på skolan då.

Nu har jag sommarlov i alla fall tills sommarkursen börjar. Ska bli intressant att se hur mycket det är att göra på den. Lite ledig hinner jag nog vara ändå :)

Mors dag idag. Spännande värre. Kan inte bli sämre än i fjol i alla fall :P
Min mamma jobbar i alla fall så henne får jag fira en annan dag.

Håller på att virka.. Slänger ut en bild när den är klar :)

Gitarr

Äntligen är den här långa dagen slut. Tidigen gick fort ändå även om man funderar på nyttan av visa saker vi gör. Fick pröva på att ta ackord på gitarr i alla fall och det var betydligt lättare än vad jag trodde så jag ska nog spendera lite tid i sommar med att försöka lära mig mer :)
Det är guld värt att kunna spela gitarr när man jobbar på dagis. :)

Ludwig hade tur som kunde vara med farmor både före och efter skola :) blir inte lika plågsamt att väcka honom sex då...


Härnösand

Packat min och Ludwigs väskor. Gjort matlådor. Målat naglarna.
Letat fram kläder.. Men inte strumpor... Ajdå... Måste ju se till att ha rena fina strumpor tills musiken imorn :P

Musiklektion hela dagen imorn... Lite jobbigt men förhoppningsvis är det roliga övningar så tiden går fort. 8.15-17....

Ludwig får långa dagar... 6 till 17. Man känner sig inte som världens bästa mamma i såna lägen. Tur det bara är tre dagar.

Ska låta naglarna torka lite sen ska det sovas. Nattinatt.

Fyrklöver

Årets första

Ludwig gillar kameran....


Han är liksom ganska så söt när han sätter den sidan till...

Yay

Det gula är borta :)

En aning överexponerad, är nog inte fullt så ljust nu :) mörkblond precis som det ska va :) Även om det var... Hmmm... En si så där... 10år sen kanske jag var i närheten av min egen färg.

Gult hår.

Alltså jag har inga planer på att ha orange/gult hår. Men har man färgat det svart i all evighet så är det en aningens svårt att bli av med skiten. Eller ja nu är problemet snarare att få ny färg att fästa på det stackars blekta barret :P
Just nu är det gult. Riktigt gult. Inte så jättevackert. Ska försöka göra nåt åt saken. Önska mig lycka till ;)


Jag har ingen lust att plugga idag... Vill pyssla. Något... Jobbigt när jag inte vet vad bara. Funderade på att virka lite. Får se vad det blir av det.

Lugnet före...

Idag är vi hemma jag och Ludwig. Var en lång dag igår och resten av veckan är jag i Härnösand... Lika bra att ungen får vila lite så han orkar med.
En stor redovisning kvar att göra och en inlämningsuppgift sen är den här kursen slut! Bara ett år kvar! Woho!

Måste komma på vad ungen ska få i födelesdagspresent med. Tjuvstartade ju lite med hans cykel så han slapp bli retad av ungarna på skolan.. Små barn är ju så rara med varandra...
Känns lite tråkigt att köpa lego. IGEN! Han har så mycket ändå. Fast samtidigt är det ju sånt han önskar sig så... Det är väl meningen att man ska bli glad när man fyller år. Karnevalen är på Ludwigs födelsedag oxå. Får väl se vad han tycker om det.

Nä dags att få nåt gjort här idag. Ska plocka lite och försöka få den där uppgiften ur vägen... Kolla schemat inför veckan oxå.... Planera lite.


Norrlands universitetssjukhus

Tidig uppstigning och sen avfärd till Umeå. Nytt sjukhus, ny läkare, ny prognos.

Bilresan upp gick jättebra. Han är i alla fall en ängel att ha med i bilen. Lekte och busade för sig själv hela vägen.
Väl framme i Umeå var det en aning krångligt att hitta till entrén på sjukhuset. De höll på att bygga om och sjukhuset är verkligen enormt.

På avdelningen då så fick vi vänta en stund och sen träffa läkaren. Hon kollade på ögonen en stund och sen fick vi under stora högljuda protester ge Ludwig ögondroppar. Vi fick hålla fast honom och sköterskan droppade. Inte roligt för fem öre men har vi åkt så långt måste vi ju kunna göra undersökningarna på bästa sätt. När dropparna väl var på plats gick utbrottet över på en gång. Han fick två små slemmiga skelett som han lekte med i 45minuter medan vi väntade på att dropparna skulle verka.

Undersökningarna efteråt gick såååå bra. Han var jätteduktig hela tiden!! La hakan på plats i apparaten och satt stilla hela tiden. Läkaren ville dock ha en andra åsikt för hon kunde inte riktigt bedöma vad det var.

En kirurg kom upp och kikade även han på ögat och nu, femte(!!) läkaren som kollar hittade han färskt blod i glaskroppen. Vilket tyder på att det är en "ny" skada. Vad det här beror på vet de inte riktigt. Det kan vara ett trauma på ögat eller så har det nån bakomliggande sjukdom... Eftersom det finns färskt blod i ögat verkar det inte vara en medfödd skada i alla fall lite positivt i allting. En medfödd skada skulle nämligen förmodligen inte gå att bota eller göra nåt åt alls. En skada eller sjukdom har förmodligen större chans att fixas så synen blir bättre.

Nu väntar vi på en ny remiss från Sundsvalls sjukhus. Vi ska göra en utredning för att se om det finns någon sorts kärlsjukdom i botten, läkaren trodde dock inte det eftersom kärlen runt ögat såg så fina ut. Men i fall att så görs en utredning. Sen ska vi på återbesök i Umeå om 2-3veckor för att se om de kan se om det läkts något sen idag. Journalen från Sundsvall skulle kunna tyda på att det läkt något sen första besöket men eftersom det är fem olika läkare som tittat så kan det handla om olika uppfattningar bara.

Det skulle vara möjligt att gå in och operera nu på en gång och ta bort blodet men en operation är ett stort ingrepp och medför att han får en risk att utveckla gråstarr. Går det att undvika att operera är det alltså bästa lösningen. Så nu håller vi tummarna att ögat har läkt till nästa gång och att återbesöket inte krockar med födelsedagar och skolavslutningar.
Hej Katarina!

Ta bort det gamla introduktion av temat och klistra in detta istället.
Uppmärksamma här att vi har ändrat namnen på huvudfigurerna.
Hälsningar Emelie och Camilla!


Introduktion av temat

Vi inleder med en teater show där barnen aktivt får träffa Gullan och Vivan som är två entusiastiska showartister.

Dom visar upp ett dansnummer och kommer sedan att behöva hjälp med att anordna en show.

De frågar barnen om de kan hjälpa till att göra showen.

Med sig har de en stor koffert som de lämnar innan de går. Kofferten är fylld med grejor som t.ex. teaterbiljetter, musik, instrument, mikrofon, bilder på scener, kläder och tyger samt annan rekvisita. Detta för att skapa kommunikation kring ämnet samt att väcka frågeställningar hos barnen.


Helg

Jahapp så var den här helgen nästan slut med. Hade en väldigt trevlig fredagskväll med familjen Åberg. Firade Anita som fyllt år i veckan och Ludwig uppförde sig hela kvällen. Helt otroligt. Sånt händer inte alltför ofta numera.

Så kan man ju ta en paus i skrivandet och behöva ta hand om ett monster igen. Resultat denna gång. X svordomar, en nerriven högtalare och en skallad mamma. Det är rart med barn eller hur var det... SUCK.

Igår kväll hade ni det jättemysigt dock, tittade på första Pirates of the Caribbean med monstret. Som då var en liten ängel överlycklig över att äntligen få se filmen... Tänk om han alltid kunde vara så där snäll. Vad lätt livet vore. Nu löste jag det med att skicka iväg honom till mamma. Förhoppningsvis kan de prata med honom en aning. Jag vet inte riktigt hur man ska komma hur de här raseriutbrotten. Han når liksom en punkt där allt bara eskalerar. Han blir bara argare och argare. What to do. Ska nog ta och prata med fröken på skolan igen. Se vad spec.pedagogen tänkte den här gången. Det är verkligen superduper resurser! Vilken otrolig hjälp de var på dagis när det gällde att hitta vägar för att underlätta. Humöret var visserligen inte riktigt så här illa då. Får väl bli ett första steg. Det är ju mest synd om Ludwig när det blir så här. Han är ju snäll egentligen. Han kan inte bara hantera sig själv när han blir arg.. Kanske man skulle köpa en boxningssäck som han fick slå på när han blir arg :P det hotade ju alltid mamma med när jag var liten. Samma humör som mamma lillknodden.... Men det blev ju människa av mig med så det finns nog hopp för honom oxå.

Bahhhh sexårstrots...

Nu fyller han snart sju.... Snälla säg att det är en magisk gräns och att han blir världens snällaste på sin födelsedag. De här raseriutbrotten är inte att leka med..

Plugg

Lugn dag idag. Pluggat och fixat powerpointen till vår gruppredovisning. Missar ju tyvärr vår träff på måndag eftersom vi ska till Umeå. Nu har jag i alla fall dragit mitt strå till stacken :)

Ludwig har haft ett par bra dagar efter sitt jätteutbrott i måndags. Fortfarande en aning kort stubin men på det stora hela är humöret ok. Och sover gör han.. Ovanligt för att vara honom :P eller ja inte att han sover men att han somnar i vettig tid. Innan nio nu i över en vecka. Han brukar alltid vara så upptagen med att prata och leka och greja på i största allmänhet när han ska sova annars.

Måste fixa stövlar på nå vänster tills karnevalen på skolan :P Ludwig ska i alla fall vara Jack så det blir till att greja på med detaljerna med det.


Jack Sparrow

Ibland blir pysselsuget påtagligt så idag har jag gjort en väst och bälten till Jack Sparrow peruken jag gjorde i helgen. Mer bilder kommer sen på varje del men just nu är de i full bruk :)


Umeå

Imorse ringde de från ögonklinken i Umeå... På måndag ska vi vara där klockan 13... Lång resa.. Dessutom förvarnade hon att OM de inte kan göra kontrollerna som de vill eller lite beroende på vad de hittar så kan han behöva sövas så vi blir kvar över natten.

SÖVAS...

Att ett litet ord kan skrämmas så... Han har blivit sövd en gång. Det gick bra men jag blev helt förstörd. Det är jättebra att de kollar upp det ordentligt så klart men... Så fort en ny läkare säger nåt nytt hamnar jag på ruta ett och får panik över alla saker det skulle kunna vara... Förra läkaren sa att hon tyckte hon kunde utesluta allt "farligt" dvs.. cancer. Men sövas... Stora kontroller... tänk om. Så jävla läskigt så jag dör!
Jag vet att jag är fjantig. Men det är läskigt och jag kan inte göra nånting själv. Bara vänta. Bara hoppas. Hoppas hoppas hoppas. Sen är det hela cirkusen med Ludwig och sjukhus.. Han lär nog inte vilja va med alls... Usch. Men det måste han.. Lilla hjärtat.

Bra tandis

Vilken skillnad! Förra gången vi var hos tandläkaren med Ludwig hade vi tant som var sur och grinig. Hon tjatade och tjatade på Ludwig att öppna munnen men kom ingenvart så efter 45min fick vi gå därifrån.

Den här gången möttes vi av en glad tjej som pratade med Ludwig visade honom tänderna på datorn, en tandmodell, hur man borstar tänderna osv osv. Sen kom hon som skulle räkna tänderna och hon pratade oxå med Ludwig, visade vad hon skulle använda, lät honom känna på fingret innan hon bad honom gapa. Han fick en egen spegel att titta i så han såg vad de gjorde. Så underbart. Fantastiska människor!

Ludwig var glad hela tiden! :) trots att han innan vi for var jättenervös och övertygad om att det skulle göra ont.
Min duktiga kille!

Åldersnoja?

Vi har tydligen baslåda i bilen igen. Vad hände där liksom?

Studiedag

Idag har vi träffats i studiegruppen och påbörjar vårat grupparbete. Känns som om vi fick en hel del gjort.

Imorgon ska Ludwig till tandläkaren... Om han nu öppnar munnen den här gången. Han tror ju sagt var att alla läkare vill ta livet av honom.... Vi får väl se hur det går.

Jag längtar till sommaren. Tänk att jag ska få vara ledig med Ludwig i år. Äntligen ska vi åka och bada och bara njuta! Jag har jobbat de... 3 senaste åren om jag inte minns fel. Kan vara 4 med. Alla varma sommarveckor har jag suttit på kontor och scannat årsredovisningar... Usch. Enformigt jobb men väldigt trevliga arbetskamrater annars hade jag aldrig stått ut i så många år :)

Nåväl. Väntar på att Peter ska komma hem. Han är hos Andreas som verkar vara på bättringsvägen :) Sen blir det väl hockey ikväll... Himla tur melodifestivalen inte krockar med nån match :P då skulle jag nog vara tvungen att sparka ut honom :P

Herregud...

Ibland undrar jag om min hjärna ens sitter ihop med resten av min kropp.
Ludwig har ju problem med ett öga. Så pass att han knappt ser med det. Och det har varit enormt besvärligt med alla undersökningar hittills för ungen beter sig om om folk ska mörda honom så fort de petar på honom.
Läkarna har frågat mig flera gånger om han varit med om nåt som gjort honom så sjukhusrädd men jag har hela tiden sagt nej...

Tills jag läste på familjeliv idag. (var rätt aktiv där tills Ludwig var runt 4...) hittade en gammal tråd. Om Ludwigs operation när han hade petat in skumgummi i näsan...

"Min son ska in till sjukhuset för att plocka bort en bit skumgummi han lyckats pilla fast där för X antal veckor sen

Vi var in idag men de lyckades inte få tag i det och han blev så förtvivlad så det beslutades att vi ska in imorgon och söva honom så de får göra rent riktigt.
Känns jätteläskigt nån som gjort nåt liknande??"

Och sen...

"Jo det gör väl det, han blev så himla rädd idag och blodet bara sprutade ur näsan på honom så det var ingen ide att försöka nå mer."


HALLÅ!??!?!? Nu kommer jag ihåg det där. Vi var i ett litet rum på vårdcentralen och jag fick hålla fast Ludwig medans en manlig.. Sköterska(?) använde en massa olika tångar, sugar och gud vet vad i näsan på honom utan att få ut nånting. Är det konstigt att ungen är rädd!?! Jäkla pucko är vad jag är.
Inte konstigt han tror att läkaren ska göra honom illa när hon tar fram nya instrument. Inte konstigt att han svarar "att dö" när läkaren frågar vad han är så rädd för. Mitt stackars stackars lilla barn.

Nu kommer jag ihåg.
Förlåt.

RSS 2.0