Norrlands universitetssjukhus

Tidig uppstigning och sen avfärd till Umeå. Nytt sjukhus, ny läkare, ny prognos.

Bilresan upp gick jättebra. Han är i alla fall en ängel att ha med i bilen. Lekte och busade för sig själv hela vägen.
Väl framme i Umeå var det en aning krångligt att hitta till entrén på sjukhuset. De höll på att bygga om och sjukhuset är verkligen enormt.

På avdelningen då så fick vi vänta en stund och sen träffa läkaren. Hon kollade på ögonen en stund och sen fick vi under stora högljuda protester ge Ludwig ögondroppar. Vi fick hålla fast honom och sköterskan droppade. Inte roligt för fem öre men har vi åkt så långt måste vi ju kunna göra undersökningarna på bästa sätt. När dropparna väl var på plats gick utbrottet över på en gång. Han fick två små slemmiga skelett som han lekte med i 45minuter medan vi väntade på att dropparna skulle verka.

Undersökningarna efteråt gick såååå bra. Han var jätteduktig hela tiden!! La hakan på plats i apparaten och satt stilla hela tiden. Läkaren ville dock ha en andra åsikt för hon kunde inte riktigt bedöma vad det var.

En kirurg kom upp och kikade även han på ögat och nu, femte(!!) läkaren som kollar hittade han färskt blod i glaskroppen. Vilket tyder på att det är en "ny" skada. Vad det här beror på vet de inte riktigt. Det kan vara ett trauma på ögat eller så har det nån bakomliggande sjukdom... Eftersom det finns färskt blod i ögat verkar det inte vara en medfödd skada i alla fall lite positivt i allting. En medfödd skada skulle nämligen förmodligen inte gå att bota eller göra nåt åt alls. En skada eller sjukdom har förmodligen större chans att fixas så synen blir bättre.

Nu väntar vi på en ny remiss från Sundsvalls sjukhus. Vi ska göra en utredning för att se om det finns någon sorts kärlsjukdom i botten, läkaren trodde dock inte det eftersom kärlen runt ögat såg så fina ut. Men i fall att så görs en utredning. Sen ska vi på återbesök i Umeå om 2-3veckor för att se om de kan se om det läkts något sen idag. Journalen från Sundsvall skulle kunna tyda på att det läkt något sen första besöket men eftersom det är fem olika läkare som tittat så kan det handla om olika uppfattningar bara.

Det skulle vara möjligt att gå in och operera nu på en gång och ta bort blodet men en operation är ett stort ingrepp och medför att han får en risk att utveckla gråstarr. Går det att undvika att operera är det alltså bästa lösningen. Så nu håller vi tummarna att ögat har läkt till nästa gång och att återbesöket inte krockar med födelsedagar och skolavslutningar.
Hej Katarina!

Ta bort det gamla introduktion av temat och klistra in detta istället.
Uppmärksamma här att vi har ändrat namnen på huvudfigurerna.
Hälsningar Emelie och Camilla!


Introduktion av temat

Vi inleder med en teater show där barnen aktivt får träffa Gullan och Vivan som är två entusiastiska showartister.

Dom visar upp ett dansnummer och kommer sedan att behöva hjälp med att anordna en show.

De frågar barnen om de kan hjälpa till att göra showen.

Med sig har de en stor koffert som de lämnar innan de går. Kofferten är fylld med grejor som t.ex. teaterbiljetter, musik, instrument, mikrofon, bilder på scener, kläder och tyger samt annan rekvisita. Detta för att skapa kommunikation kring ämnet samt att väcka frågeställningar hos barnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0